úterý 27. srpna 2013

Nevyhnutelný konflikt v Sýrii?

Je toho plný internet... takže vás nebudu v žádném případě zatěžovat fakty či překroucenými pravdami. To, že amerika chce jít do Sýrie, stejně jako do Vietnamu nebo Iraku víme... Opět budou umírat jak ženy i děti, tak mladí kluci, na které čekají doma jejich rodiny včetně rodičů, manželek a možná i jejich dětí. Svět je opravdu krásný...

Teď ale k podstatě mé myšlenky. Zaznamenal jsem dnes zprávu, že prvotní intervence může probíhat pomocí vypálených raket. Jelikož se vyřčené proroctví, zatím plní celkem přesně... (nemůžu za to, že lidé tak často a rádi zapomínají), nabízím k diskuzi otázku: Zda se konflikt v Sýrii nemůže vyhrotit ve 3. světovou válku nebo jiný konflikt, v kterém mohou být užity nukleární (či obdobné) zbraně, což může vést k nepředstavitelné zkáze.

Neplýtvejme teď prosím energii na hodnocení toho, kdo je tu zlo, proč, jak a co. Jako lidé jsme velmi ovlivněni médii, jelikož právě z nich přijímáme většinu informací (nepravdivých či polopravdivých - překroucených). Názor jednotlivce je tak silně ovlivněn jeho rozhledem a mírou manipulace. Proto je v tento moment irelevantní a nekonstruktivní.

Zkusme se prosím zamyslet nad tím, jaké mohou mít tyto události následky, jelikož jistá konsekvence je nevyhnutelná. Vše má svou příčinu i následek a Sýrie není výjimkou. Tak či onak to asi nikdo z nás nezmění, ale štěstí přeje připraveným... (pro ty méně empatické, mám na mysli následky, které mohou ovlivnit lidstvo/svět na desítky dalších let)

Nebo snad volíte pasivní nevědomost? Pak jste si asi spletli blog :)

1 komentář:

  1. Je to velmi ošemetné téma, pár mocných rozhodne a my obyčejní lidé, kteří nikoho nezajímáme, tím nemám na mysli jen evropany, tak my nezmůžeme nic. Můžeme jít tžeba demonstrovat, ale to je také těm nahoře fuk. Ptám se někdy, kdy už bude konečně na celém světě mír, kdy se děti nebudou muset bát, kdy se rodiče budou jen starat o to, aby se jim hezky žilo a měli co k jídlu. Vidět všude ten nerozum dospělých a hlavně mocných je smutné a beznadějné. Mysím, že to je spojené s kolonizací zemí, kde něco mají a chtějí jim to sebrat, tak hrajou hru a mystifikují lidi na celém světě. Je fajn, že to není mladým lidem lhostejné a zabývají se tím. Děkuji.

    OdpovědětVymazat