pondělí 29. července 2013

Jsme to, co jíme - aneb na jídle záleží!


Asi každý z nás se s tímto výrokem za život setkal, ovšem jen malá část lidí, si skutečně uvědomuje, jak hluboká pravda v tom tkví. Ačkoliv kolem stravování a především samotné stravy koluje nespočet polopravd, je třeba si uvědomit některé základní věci.

Podstatou věci není vás unavovat rozsáhlými články a studiemi (to nechme doktorům, drtivá většina z nich, to potřebuje). Naší podstatou je informovat vás!

Pokud vám není vaše zdraví a z toho plynoucí život lhostejný, nepochybně byste měli vidět tento dokument, který vám odkryje pravdu ohledně stravy.


Uveďme si několik faktů hodných pozornosti a zamyšlení:

·         Většina jídla, které naleznete v obchodech prošla zpracováním, podstatné živiny tak často mizí, krom toho než se dostane jídlo na váš talíř, urazí enormní vzdálenost. Důsledkem toho je, že průměrný člověk dostane do těla jen 40% živin, které tělo opravdu potřebuje pro svou regeneraci a správný chod.

·         Lidstvo ve velkém užívá nejrůznější pesticidy a další chemikálie. Půda, na které naše jídlo roste je znehodnocena a chemikálie proniknou i do samotného jídla. Obdobná situace je i s tabákem.

·         Pokud jídlo jen trochu podusíte, během krátké chvíle přichází o veškeré vitamíny a další tělu prospěšné látky. Výsledkem je, že do sebe dáváme ‚polomrtvé‘ jídlo, které je plné chemikálií.

·         Klíčem k úspěchu je organická strava – tzn. přirozené látky z přírody, důvodu k tomu je celá řada. (viz. dokument)

Nezapomentě si přepnout na lepší kvalitu ;)    (videa a následně i jídla...)

 

Malé zamyšlení na závěr:  Jak chutná malá jahoda ze zahrady a velká červená jahoda z obchodu? 

PS: jeden z úplně prvních článků na původní Svatantře :)

Žádné komentáře:

Okomentovat