Asi každý z nás se s tímto výrokem za život setkal, ovšem jen malá část lidí, si skutečně uvědomuje, jak hluboká pravda v tom tkví. Ačkoliv kolem stravování a především samotné stravy koluje nespočet polopravd, je třeba si uvědomit některé základní věci.
Podstatou věci není vás unavovat rozsáhlými články a
studiemi (to nechme doktorům, drtivá většina z nich, to potřebuje). Naší
podstatou je informovat vás!
Uveďme si několik faktů hodných pozornosti a zamyšlení:
·
Většina jídla, které naleznete v obchodech
prošla zpracováním, podstatné živiny tak často mizí, krom toho než se dostane
jídlo na váš talíř, urazí enormní vzdálenost. Důsledkem toho je, že průměrný
člověk dostane do těla jen 40% živin, které tělo opravdu potřebuje pro svou
regeneraci a správný chod.
·
Lidstvo ve velkém užívá nejrůznější pesticidy a
další chemikálie. Půda, na které naše jídlo roste je znehodnocena a chemikálie
proniknou i do samotného jídla. Obdobná situace je i s tabákem.
·
Pokud jídlo jen trochu podusíte, během krátké
chvíle přichází o veškeré vitamíny a další tělu prospěšné látky. Výsledkem je,
že do sebe dáváme ‚polomrtvé‘ jídlo, které je plné chemikálií.
·
Klíčem k úspěchu je organická strava – tzn.
přirozené látky z přírody, důvodu k tomu je celá řada. (viz.
dokument)
Nezapomentě si přepnout na lepší kvalitu ;) (videa a následně i jídla...)
Malé zamyšlení na závěr: Jak chutná malá jahoda ze zahrady a velká červená jahoda z obchodu?
PS: jeden z úplně prvních článků na původní Svatantře :)
Žádné komentáře:
Okomentovat